Varza cu carne de berbec
PrinteazaVarza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru.
- 1 kg carne de oaie (berbec)
- 1-2 verze acre
- 2-3 cepe
- 3 linguri ulei (untură)
- 2 linguri bulion
- piper boabe (spart uşor)
- foi de dafin
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 de minute în apă clocotită) sau se marinează, se spală apoi şi se taie în bucăţele mai mici, ca pentru tocană.
Intr-o tigaie mare (sau o cratiţă), se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt. Când ceapa s-a muiat, se pune şi carnea şi se adaugă câteva linguri de apă. Se lasă apoi să fiarbă la foc mai mic, acoperită cu un capac. Pe parcurs se mai adaugă apă fiartă (dacă este cazul) şi se amestecă.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă varza tocată fideluţă (eventual spălată, dacă este prea acră).
Dacă vasul nu este suficient de mare, se transferă totul într-o tigaie mai încăpătoare. Tot atunci se adaugă mirodeniile şi bulionul diluat cu 2-3 linguri de apă.
Se pune la fiert, la foc mic. în final, cratita se poate pune şi la cuptor, dacă se doreşte ca varza să fie rumenită.
Varza cu carne de berbec (oaie) se serveşte caldă (chiar fierbinte) – optional, cu mămăligă.
Pofta buna!