Varza cu carne de vita sau porc
PrinteazaVarza cu carne de vita sau porc din: varza acra, carne de vita sau porc, ceapa, untura, smantna, bulion, marar, cimbru, sare, piper.
- 2 kg varză acră
- 700 g carne de vită sau porc
- o ceapă
- 100 g untură
- 100 ml smântână
- 100 ml bulion de roşii
- mărar uscat
- cimbru
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Carnea, curăţată de vine şi pieliţe, spălată şi tăiată în bucăţi potrivite, se pune în grăsimea încinsă, rumenindu-se uşor, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tăiată fideluţă.
Se adaugă varza tocată (eventual spălată în două-trei ape reci, dacă este prea sărată), împreună cu 500 ml apă, mărarul, piperul, crenguţa de cimbru, sarea necesară şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cratiţa fiind acoperită cu capac, timp de două ore.
Când varza s-a înmuiat se adaugă bulionul, se dă la cuptor 20 de minute, ca să scadă şi să se rumenească uşor. Se serveşte stropită cu smântână.
Pofta buna!