Varza cu carne, orez si smantana
PrinteazaVarza cu carne, orez si smantana din: varză murată, carne de porc, orez, smântână, ulei, ceapa, sare, cimbru uscat, boia dulce, marar uscat sau verde, ulei sau untura.
Ingrediente:
- 1 kg varză murată
- 1 kg carne de porc
- 150 g orez
- 250 g smântână
- 50 ml ulei
- 2 cepe mari
- sare
- cimbru uscat mărunţit
- boia dulce
- 1 legătură de mărar sau 1 lingură mărar uscat
- 1 lingură ulei sau untură pentru vas
Mod de preparare:
Desfaci varza în foi pe care le laşi în apă rece, să se desăreze. Schimbi apa de câte ori e nevoie, pentru a obţine gustul dorit. Dacă varza murată nu ţi se pare sărată, nu este nevoie să efectuezi această operaţiune.
Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pentru 10 minute, la foc mic, în 300 ml apă uşor sărată. Scurgi în strecurătoare orezul fiert şi îl treci prin jet de apă rece.
Tai carnea în cuburi şi o dai prin maşina de tocat. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. O căleşti în uleiul fierbinte, iar după câteva minute pui carnea tocată.
Amesteci periodic şi picuri câte puţină apă. Când carnea e pătrunsă, adaugi sare şi condimente după gust.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pui un strat de varză scursă şi tocată, unul de smântână, unul de orez, apoi jumătate din carnea tocată.
Repeţi straturile şi acoperi cu un strat de varză murată tocată, pe care pui, din loc în loc, câte puţină smântână.
Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 40-45 de minute, până când preparatul se rumeneşte frumos. Ai grijă, însă, să deschizi din când în când uşa cuptorului şi să verifici să nu se ardă.
Serveşti preparatul cald, presărat cu mărar verde fin tocat, alături de un bol cu smântână, pentru ca fiecare să potrivească gustul.
Varza cu carne, orez si smantana
Pofta buna!
Buna varza cu carne