Varza cu carne si branza
PrinteazaVarza cu carne si branza din: varza, orez, carne de vita, ceapa, unt, ulei, cascaval, pesmet, faina, lapte, oua, sare, piper.
- 300 g varză
- 5 linguri orez
- 200 g carne tocata de vită
- o ceapă
- o lingurâ unt
- o lingură ulei
- 50 g caşcaval
- 30 g pesmet
Pentru sos:
- 40 g unt
- 50 g făină
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Pentru sosul alb, în untul topit se căleşte făina, se toarnă laptele, se amestecă şi se lasă 8 minute pe foc. Se lasă apoi la răcit.
Intr-o tigaie se pun untul şi uleiul, se căleşte ceapa, apoi se adaugă orezul, carnea şi varza tocată. Se lasă pe foc 15 minute. Se adaugă gălbenuşurile în sosul alb, sare, piper şi nucşoară, apoi se amestecă bine cu varza. Se adaugă albuşurile bătute spumă.
Se unge un vas de cuptor, se presară cu pesmet, se pune amestecul de varză şi se presară cu caşcaval. Se lasă 40 de minute la cuptor.
Pofta buna!