Varza cu carne si smantana

Printeaza

Varza cu carne si smantana

Ingrediente:Varza cu carne si smantana

  • 2 kg varză acră
  • 700 g carne de porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper după gust
  • 2 linguri untură
  • 2 rămurele cimbru
  • o legătură mărar
  • 100 g smântână
  • 2 linguri bulion de roşii

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă.

Se rumeneşte uşor împreuna cu ceapa tocată fin. Varza acră tocată, pusa în prealabil câteva ore în 1/2 l apă rece, cu mărarul uscat, piperul boabe, crenguţele de cimbru şi sarea se adaugă peste carne.

Se dă la foc mic aproximativ 2 ore. Când varza s-a înmuiat, se adaugă bulionul şi se mai pune pentru 20 minute la cuptor, la foc potrivit.

Inainte de a fi servită se stropeşte cu smântână.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.