Varza cu carne si smantana
PrinteazaVarza cu carne si smantana
- 2 kg varză acră
- 700 g carne de porc
- 2 cepe
- sare
- piper după gust
- 2 linguri untură
- 2 rămurele cimbru
- o legătură mărar
- 100 g smântână
- 2 linguri bulion de roşii
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă.
Se rumeneşte uşor împreuna cu ceapa tocată fin. Varza acră tocată, pusa în prealabil câteva ore în 1/2 l apă rece, cu mărarul uscat, piperul boabe, crenguţele de cimbru şi sarea se adaugă peste carne.
Se dă la foc mic aproximativ 2 ore. Când varza s-a înmuiat, se adaugă bulionul şi se mai pune pentru 20 minute la cuptor, la foc potrivit.
Inainte de a fi servită se stropeşte cu smântână.
Pofta buna!