Varza cu carne tocata de porc si smantana
PrinteazaVarza cu carne tocata de porc si smantana din: varza, carne tocata de porc, ceapa, rosii, sare, piper, apa, smantana, suc de rosii, ulei.
- 500 g varză
- 750 g carne de porc tocată
- 1 ceapă
- 2 roşii
- sare
- piper
- 200 ml apă
- 400 g smântână
- 200 ml suc de roşii
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Desfaci frunzele verzei, le opăreşti şi le îndepărtezi nervurile. Căleşti ceapa tocată în uldî” până devine uşor sticloasă, adaugi carnea şi ţii -pe foc, amestecând constant.
Când s-a evaporat sucul lăsat de carne torni apa, pui roşiile des-cojite şi tocate şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Dai deoparte când a scăzut şi o laşi să se răcorească.
Pui în tava unsă un strat de foi de varză, unul de carne, smântână şi suc de roşii. Repeţi până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de foi de varză. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 25-30 de minute.
Pofta buna!