Varza cu cartofi natur
PrinteazaVarza cu cartofi natur din: varza, cartofi, usturoi, ulei, marar, sare, piper.
- 500 g varză murată
- 50 g ulei
- sare
- piper
- 1 foaie dafin
- 4 cartofi mai măricei
- 1 căţel usturoi
- mărar pentru decor
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt, se spală şi se stoarce bine. Cartofii se curăţă, se spală, se taie în două, apoi se pun la fiert cu un căţel de usturoi, puţină sare şi 2 linguri de ulei.
Varza se pune cu restul uleiului la călit, se potriveşte de piper, se pune foaia de dafin şi, din când în când, se mai pun câte o lingură-două de apă. La final, lăsăm ca apa sa se evapore bine şi varza să se călească bine.
Se aranjează pe platou cu cartofii natur.
Pofta buna!