Varza cu cascaval si smantana

Printeaza

Varza cu cascaval si smantana din: varza, faina, lapte, unt, untdelemn, cascaval, smantana, oua sare, apa.

Ingrediente:Varza cu cascaval si smantana

  • o varză mijlocie
  • o lingură făină
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 40 ml untdelemn
  • 150 g caşcaval
  • 250 ml smântână
  • 1-2 ouă
  • sare
  • apă

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza de frunzele veştede, se spală şi se pune, întreagă, la fiert, într-o oală cu apă rece şi sare.

După ce a fiert, se scurge de zeamă şi se pune într-o cratiţă unsă cu untdelemn. Separat, se pregăteşte sosul alb (vezi reţeta), şi se toarnă peste varză împreună cu smântână şi cu ouăle bătute ca pentru omletă.

Se adaugă caşcavalul ras şi se bagă cratiţa la cuptor, unde se lasă, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se serveşte caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.