Varza cu cascaval si smantana
PrinteazaVarza cu cascaval si smantana din: varza, faina, lapte, unt, untdelemn, cascaval, smantana, oua sare, apa.
- o varză mijlocie
- o lingură făină
- 250 ml lapte
- 25 g unt
- 40 ml untdelemn
- 150 g caşcaval
- 250 ml smântână
- 1-2 ouă
- sare
- apă
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele veştede, se spală şi se pune, întreagă, la fiert, într-o oală cu apă rece şi sare.
După ce a fiert, se scurge de zeamă şi se pune într-o cratiţă unsă cu untdelemn. Separat, se pregăteşte sosul alb (vezi reţeta), şi se toarnă peste varză împreună cu smântână şi cu ouăle bătute ca pentru omletă.
Se adaugă caşcavalul ras şi se bagă cratiţa la cuptor, unde se lasă, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!