Varza cu chimen
PrinteazaVarza cu chimen din: ulei, varza, ceapa, mere, nuci, miere, sare, otet, chimen.
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă mică tocată
- 3/4 linguriţă seminţe de chimen
- 450 g varză tocată
- 1 lingură oţet de cidru
- sare
- 2 mere
- 2 linguri nuci
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Se încing 2 linguri ulei într-o tigaie de teflon la foc potrivit; se căleşte 1 ceapă mică tocată şi 3/4 linguriţă seminţe de chimen. Se călesc până se înmoaie ceapa (5-7 min.)
Se adaugă 450 g varză tocată, 1 lingură oţet de cidru şi sare. Se scioeră cu capac şi se căleşte varza 5-10 minute. Se ia capacul, se dă focul mai mare, se adaugă 2 mere mici tăiate cubuleţe şi 1 lingură miere, se amestecă continuu 10 minute.
Se aşază varza pe farfurie şi se presară pe deasupra 2 linguri nuci prăjite şi tocate.
Pofta buna!