Varza cu piureu de cartofi si carnaciori
PrinteazaVarza cu piureu de cartofi si carnaciori din: ceapa, ulei, varza acra, foi de dafin, boabe de ienibahar, sare, piper, vin alb, cartofi, unt, lapte, nucsoara, zahar si cabanosi.
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 600 g varză acră
- 2 foi de dafin
- 5 boabe de enibahar
- sare
- piper
- 250 ml vin alb
- 600 g cartofi albi
- 2 linguri unt
- 150 ml lapte
- nucșoară
- zahăr
- 400 g cabanoși
Mod de preparare:
Se toacă ceapa și se călește în uleiul; se adaugă varza, foile de dafin și boabele de enibahar. Se sărează și se piperează. Se toarnă vinul alb și se lasă să dea în clocot; se lasă să fiarbă înăbușit la foc mijlociu 30–40 min.
Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi mari; se așază într-o oală și se toarnă apă până îi acoperă. Se sărează puțin și se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă 20 min. Se scurge apa și se zdrobesc cartofii; se adaugă unt și lapte fierbinte. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Cuptorul se încinge la 200 ºC. Se unge o formă de sufleu plată. Se condimentează varza cu sare, piper și un praf de zahăr. Se repartizează în forma de sufleu. Se face o gropiță la mijloc și se așază în mijloc piureul de cartofi. Cârnăciorii se taie felii groase și se repartizează pe piureu. Se coace la cuptor cca 20 min.
Varza cu piureu de cartofi si carnaciori
Pofta buna!