Varza cu polonezi si sos
PrinteazaVarza cu polonezi si sos
Ingrediente:
- o varză de 1 kg
- 5 bucăţi cârnaţi polonezi
- 3 gogoşari
- mărar
- cimbru
- sare
- piper
Pentru sos:
- două linguri făină
- o lingură unt
- suc de roşii sau ketchup (200 ml)
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Se taie polonezii felii, se pun într-o cratiţă de tuci; gogoşarii, tăiaţi cubuleţe, se pun tot în cratiţă. Varza tăiată fideluţă se presară cu sare şi se freacă bine. Se lasă câteva minute, după care se stoarce de zeamă.
In cratiţă se pune o ceaşcă de apă şi se dă cratiţă la foc. Când a început să clocotească, se adaugă varza, se pune piper şi se lasă să fiarbă în continuare până ce varza s-a înmuiat.
Intre timp, se prepară sosul: se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă bine, apoi se stinge cu sucul de roşii şi i se adaugă foaia de dafin mărunţită. Se lasă să fiarbă până ce capătă consistenţă, apoi se ia de pe foc şi se toarnă peste compoziţia din cratiţă.
Preparatul se dă la cuptor, până ce scade mâncarea. Se serveşte cu smântână.
Varza cu polonezi si sos
Pofta buna!