Varza cu polonezi si sos

Printeaza

Varza cu polonezi si sos

Varza cu polonezi si sos

Ingrediente:

  • o varză de 1 kg
  • 5 bucăţi cârnaţi polonezi
  • 3 gogoşari
  • mărar
  • cimbru
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • două linguri făină
  • o lingură unt
  • suc de roşii sau ketchup (200 ml)
  • o foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Se taie polonezii felii, se pun într-o cratiţă de tuci; gogoşarii, tăiaţi cubuleţe, se pun tot în cratiţă. Varza tăiată fideluţă se presară cu sare şi se freacă bine. Se lasă câteva minute, după care se stoarce de zeamă.

In cratiţă se pune o ceaşcă de apă şi se dă cratiţă la foc. Când a început să clocotească, se adaugă varza, se pune piper şi se lasă să fiarbă în continuare până ce varza s-a înmuiat.

Intre timp, se prepară sosul: se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă bine, apoi se stinge cu sucul de roşii şi i se adaugă foaia de dafin mărunţită. Se lasă să fiarbă până ce capătă consistenţă, apoi se ia de pe foc şi se toarnă peste compoziţia din cratiţă.

Preparatul se dă la cuptor, până ce scade mâncarea. Se serveşte cu smântână.

Varza cu polonezi si sos

Varza_cu_polonezi_si_sos.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.