Varza cu seminte de chimen si smantana
PrinteazaVarza cu seminte de chimen si smantana din: varza, margarina, otet, chimen, rosii, ardei, faina, smantana, sare.
- o jumătate varză mai mică
- 100 g margarină
- 2 linguri oţet
- câteva seminţe de chimen
- 2-3 roşii
- 2-3 ardei graşi
- o lingură făină
- 200 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Varza, tăiată foarte subţire, se opăreşte în apă clocotindă cu sare în care s-a pus şi oţetul. După câteva clocote, se scurge de apă şi se stoarce bine.
Se pune varza în cratiţă, în grăsimea încinsă, se adaugă ardeii tăiaţi, roşiile curăţată de seminţe şi tăiate felii şi se fierbe acoperită.
După ce varza a fiert, se pune faina, se amestecă bine, apoi se mai adaugă puţină apă, dacă este necesar, şi 100 ml smântână. Se potriveşte de sare şi se dă la cuptor ca să scadă.
Se serveşte cu restul de smântână, turnată deasupra.
Pofta buna!