Varza cu smantana cu rozmarin
PrinteazaVarza cu smantana cu rozmarin din: varza, ceapa, ulei, rosii, piper, cimbru, rozmarin.
- 1 varză mare
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă de ulei
- 3 roşii
- piper boabe
- cimbru
- rozmarin
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o în patru şi tocaţi-o fideluţa. Presăraţi cu sare, frecaţi-o energic, lăsaţi-o câteva minute, apoi spălaţi-o cu apă rece, scurgeţi si puneţi în cratiţă cu o ceaşcă de ulei şi o ceapă tăiată peştişori.
Lasaţi la foc mic, amestecaţi în vas şi potriviţi de sare după 30 min. Condimentaţi cu piper boabe, cimbru şi rozmarin, adăugaţi roşiile felii şi lăsaţi să fiarbă până se pătrunde suficient.
Serviţi simplă sau cu smântână, cu pâine proaspătă sau mămăligă şi vin alb.
Pofta buna!