Varza cu sos de marar
PrinteazaVarza cu sos de marar din: varza, unt, usturoi, piper, smantana, marar, ulei, lamaie, sare.
- 1 varză medie
- 1 cub de unt
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de piper
- 1 cutie de smântână
- 1/2 legătură de mărar
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Taie varza în patru. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-l cu untul la temperatura camerei. Unge bucăţile de varză cu acest amestec. Impachetează-le în folie de aluminiu şi pune-le pe grătarul încins.
Lasă-le în jur de 15 minute sau până când se rumenesc.
Dă folia la o parte, sărează şi piperează. Pregăteşte sosul amestecând smântână cu mărarul tocat şi uleiul de măsline. Stropeşte varza cu zeamă de lămâie şi serveşte-o cu sosul de mărar.
Pofta buna!