Varza cu sunca afumata
PrinteazaVarza cu sunca afumata din: varza, ceapa, sunca, piept de porc, carnati, crenvursti, cartofi, bere, untura.
- 2 kg varză murată
- 3 cepe
- 20 boabe ienupăr
- 400 g şuncă ţărănească afumată
- 500 g piept de porc
- 8 cârnaţi
- 10 crenvurşti
- 1,5 kg cartofi
- 500 ml bere blondă
- 500 ml apă
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori se căleşte în untură topită în oala sub presiune. Se pun apoi felii de piept de porc şi se lasă la foc mic. După 5 minute, se pune 3/4 din cantitatea de varză murată tăiată şi pregătită pentru gătit.
Se adaugă câteva boabe de ienupăr.
Se face un gol în varză şi în centrul ei se pune bucata de şuncă. Se acoperă cu restul de varză, se toarnă berea şi apa, se pune capacul şi se lasă o oră la fiert din momentul în care începe să fluiere.
Apoi, se lasă la răcit, se pun cartofii, se repune capacul şi se lasă 20 de minute la fiert.
Intre timp, cârnaţii şi crenvurştii se fierb în apă. Se scoate conţinutul oalei sub presiune pe un platou, se aşază deasupra cârnaţii şi crenvurştii fierţi şi se serveşte.
Pofta buna!