Varza cu vin si carne
PrinteazaVarza cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt.
- o varza alba, dulce
- 4 cepe
- un catel usturoi
- o foaie dafin
- 1/2 lingurita cimbru
- 5 boabe piper
- un carnat de casa afumat
- 2 carnati de porc
- un ciolan neafumat de porc
- 1/2 l vin alb sec
- 6 cartofi
- apa
- un cub concentrat de pui
- o lingura unt
Mod de preparare:
Varza se taie mărunt, la fel Si ceapa si se pun la călit într-o cratiţă cu fund dublu, în unt topit. Se lasă să se înmoaie, fără să se rumenească. Se toarnă apoi vinul, se pune piciorul de porc, condimentele si ierburile. Se lasă la fiert pentru 45 de minute.
După acest timp, se pun Si cartofii curăţaţi, cubul de concentrat şi 200 ml apă. Se pun şi cârnaţii şi se lasă la fiert, la foc mic, o oră. Se verifică gustul de sare şi, dacă se fierbe prea tare carnea, se scoate şi se păstrează la cald.
Varza cu vin si carne
Pofta buna!