Varza de Bruxelles cu cascaval

Printeaza

Varza de Bruxelles cu cascaval din: varza de Bruxelles, unt, cascaval, pesmet, sare.

Ingrediente:Varza de Bruxelles cu cascaval

  • 800 g varză de Bruxelles
  • 2-3 linguri cu unt
  • 200 g caşcaval
  • 2 linguri cu pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu sare şi stingeţi focul după 20 min. Scurgeţi apa.

Ungeţi cui unt din belşug un vas din sticlă de Jena, puneţi un rând de verzişoare, presăraţi caşcaval deasupra. Aşezaţi alt rând de verze, radeţi caşcaval şi împrăştiaţi bucăţele mici de unt peste caşcaval, apoi acoperiţi cu pesmet.

Dacă a rămas unt, tăiaţi bucăţele mici şi puneţi peste pesmet. Puneţi vasul la cuptor. Ţimeţi vasul cu verzişoare la cuptor 20 min, stingeţi focul şi răcoriţi mâncarea 10 min.

Serviţi imâncarea cu puţină pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.