Varza de Bruxelles cu cascaval
PrinteazaVarza de Bruxelles cu cascaval din: varza de Bruxelles, unt, cascaval, pesmet, sare.
- 800 g varză de Bruxelles
- 2-3 linguri cu unt
- 200 g caşcaval
- 2 linguri cu pesmet
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu sare şi stingeţi focul după 20 min. Scurgeţi apa.
Ungeţi cui unt din belşug un vas din sticlă de Jena, puneţi un rând de verzişoare, presăraţi caşcaval deasupra. Aşezaţi alt rând de verze, radeţi caşcaval şi împrăştiaţi bucăţele mici de unt peste caşcaval, apoi acoperiţi cu pesmet.
Dacă a rămas unt, tăiaţi bucăţele mici şi puneţi peste pesmet. Puneţi vasul la cuptor. Ţimeţi vasul cu verzişoare la cuptor 20 min, stingeţi focul şi răcoriţi mâncarea 10 min.
Serviţi imâncarea cu puţină pâine prăjită.
Pofta buna!