Varza de Bruxelles cu orez expandat si sos de soia
PrinteazaVarza de Bruxelles cu orez expandat si sos de soia din: verzişoare de Bruxelles, coriandru, mentă, orez expandat, ulei, sos de soia, apă, oţet de orez, suc de lamaie, zahăr brun, ardei iute.
- 400 g verzişoare de Bruxelles
- 1 legătură coriandru
- 4 fire mentă
- cca 50 g orez expandat
- 7 linguri ulei
Pentru sos:
- 100 ml sos de soia
- 50 ml apă
- 1-2 linguri oţet de orez
- sucul de la 1 lămâie
- cca 3 linguri zahăr brun
- 1 ardei iute curăţat de cotoare şi seminţe şi tocat
Mod de preparare:
Se taie în două varzişoarele de Bruxelles. Se încing într-o tigaie mare 4-5 linguri de ulei şi se prăjesc verzişoarele cu partea tăiată în jos, la foc mijlociu, până ce se rumenesc.
Se aşază apoi pe o tavă, se stropesc cu restul de sos din tigaie şi se coc cca 10-15 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Pentru sos, se amestecă sosul de soia cu apă, oţet, suc de lămâie şi zahăr. Se adaugă ardeiul iute. Se toacă menta şi jumătate din cantitatea de coriandru; se adaugă în sos.
Când verzişoarele de Bruxelles devin crocante, se stinge focul din cuptor şi se aşază verzişoarele într-un castron. Se călesc câteva secunde restul de frunzuliţe de coriandru în puţin ulei şi se adaugă peste verzişoare, împreună cu sosul.
In restul de ulei se prăjeşte puţin orezul expandat. Se repartizează verzişoarele în boluri şi se presară orez. Preparatul poate fi servit drept fel principal sau garnitură la o friptură.
Varza de Bruxelles cu orez expandat si sos de soia
Pofta buna!