Varza de Bruxelles cu smantana la cuptor

Printeaza

Varza de Bruxelles cu smantana la cuptor  din: varza de bruxelles, carne tocata de porc, orez, ulei, ceapa, usturoi, oregano, smantana, cascaval, margarina, pesmet, sare, piper, pasta de tomate, oua.

Ingrediente:Varza de Bruxelles cu smantana la cuptor

  • 1 kg verzişoare de Bruxelles
  • 1 kg carne tocată, de porc
  • 1 cană orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă roşie
  • 4 căţei de usturoi
  • oregano
  • 5 dl smântână
  • 50 g caşcaval
  • 50 g margarină
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Pui orezul la fiert în 2 căni de apă. Laşi până ce orezul se umflă, după care pui capacul şi, după aproximativ 10 minute, strecori şi treci orezul sub un jet de apă rece. Speli bine verziş’oarele, după care le pui la fiert în apă puţin sărată, în care adaugi un vârf de cuţit de oregano.

Când sunt gata, mai simplu zis, opărite, le strecori şi le laşi bine la scurs. Toci ceapa mărunt, o presari cu puţină sare şi o pui la călit. Pui ceapa peste carnea tocată şi o laşi până îşi schimbă culoarea, după care adaugi 1 lingură de pastă de tomate. Peste orezul fiert pui oregano, sare, piper şi usturoiul ras.

Amesteci bine şi laşi puţin la răcit. Ungi un vas termorezistent cu ulei şi presari pesmet. Aşezi jumătate din verzişoarele de Bruxelles şi pui peste jumătate din umplutura de carne. Nivelezi şi torni peste jumătate din smântână, amestecată cu ouăle şi cu puţină sare. Acoperi cu verzişoarele rămase, apoi torni smântână rămasă şi presari deasupra caşcavalul rămas.

Pui tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până se rumeneşte frumos. Scoţi varza din cuptor şi laşi 30 de minute la răcit, după care poţi servi preparatul tăiat felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.