Varza de Bruxelles cu sos de smantana
PrinteazaVarza de Bruxelles cu sos de smantana din: varza de Bruxelles, unt, smantana, lapte, faina, sare.
- 1,5 kg varză de Bruxelles
- 170 g unt
- sare
- 200 ml smântână
- 200 ml lapte
- 60 g făină
Mod de preparare:
Varza de Bruxelles se curăţă, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se scurge de apă şi se răceşte.
în 100 g de unt se căleşte făina, care se stinge cu laptele şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se strecoară sosul şi se adaugă smântână.
înainte de a servi, varza de Bruxelles se căleşte în 50 g de unt fierbinte, se pune apoi în farfurie şi se serveşte cu sos de smântână stropit cu 20 g de unt topit.
Pofta buna!