Varză de bruxelles cu sos oyster şi bacon
PrinteazaO reteta delicioasa de varza de bruxelles cu: bacon, suc de portocale, migdale, ulei de masline, sare, piper, sos oyster.
- 1 kg varză de bruxelles
- 200g bacon
- 150 ml fresh de portocale
- 100 g migdale
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- sos oyster
Mod de preparare:
Se fierb în apă cu sare verzele timp de 5 minute. Se scurg apoi de apă. Se încinge uleiul de măsline şi se pun verzele la călit. Se lasă câteva minute, apoi se stropesc cu suc de portocale şi cu sos oyster.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă încă cateva minute, amestecând din când în când.
Separat se prăjeşte într-o tigaie, fără grăsime, baconul tăiat cubuleţe. Se amestecă apoi cu varza fiartă. Se presară deasupra câteva jumătăţi de migdale. Se serveşte fierbinte.
Varză de bruxelles cu sos oyster şi bacon
Pofta buna!