Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

Printeaza

Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, varza de Bruxelles, zahar, vin.

Ingrediente:Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

  • 25g de unt
  • 2 cepe roşii, tăiate în semiluni
  • 700g varză de Bruxelles
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguriţe de vin roşu

 

Mod de preparare:

Incinge untul într-o tigaie mare cu fundul gros, apoi adaugă ceapa. Căleşte-le la foc mediu 6-8 minute, întorcându-le ocazional, până devin aurii şi se caramelizează. Intre timp, blanşează varza de Bruxelles într-o cratiţă cu apă fierbinte, sărată, 3-4 minute, până devin fragede.

Adaugă zahărul şi oţetul în tigaia cu ceapă şi lasă-le câteva secunde să fiarbă, la tigaia de pe foc, scurge varza de

Bruxelles, adaug-o peste ceapă, amestecă pentru a o glazura, apoi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.