Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata
PrinteazaVarza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, varza de Bruxelles, zahar, vin.
- 25g de unt
- 2 cepe roşii, tăiate în semiluni
- 700g varză de Bruxelles
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguriţe de vin roşu
Mod de preparare:
Incinge untul într-o tigaie mare cu fundul gros, apoi adaugă ceapa. Căleşte-le la foc mediu 6-8 minute, întorcându-le ocazional, până devin aurii şi se caramelizează. Intre timp, blanşează varza de Bruxelles într-o cratiţă cu apă fierbinte, sărată, 3-4 minute, până devin fragede.
Adaugă zahărul şi oţetul în tigaia cu ceapă şi lasă-le câteva secunde să fiarbă, la tigaia de pe foc, scurge varza de
Bruxelles, adaug-o peste ceapă, amestecă pentru a o glazura, apoi serveşte.
Pofta buna!