Varza de Bruxelles gratinata

Printeaza

 Varza de Bruxelles gratinata

Ingrediente:Varza de Bruxelles gratinata

  • 800 g varză de Bruxelles
  • 11/2 pahar lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri de smîn­tînă
  • sare
  • 3/4 linguri de făină
  • 60 g caşcaval şvaiţer sau parmezan

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă şi se fierbe 5 minute în apa cu sare, apoi se strecora.

Separat se face un sos din 100 g unt, 3/4 lingură făină, sare, lapte şi smîntînă şi se amastecă cu varză.

Se pune într-un vas de gratinat uns cu unt, se pune peste ea puţin unt topit şi se presară caşcaval ras, apoi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.