Varza de Bruxelles in saramura
PrinteazaVarza de Bruxelles in saramura din: varza, sare.
- varza
Mod de preparare:
Verzişoarele, cât mai mici, se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăresc 10-15 minute, se răcesc şi se aşează în borcane, care se umplu cu apa în care au fiert.
Se şterg borcanele cu o vată înmuiată în alcool, apoi se închid, legându-le cu folie adezivă ori celofan sau cu intestine de vită.
In prima zi se lasă la bain-marie 30 minute, iar a doua zi, 10 minute.
Când borcanele s-au răcit, se controlează dacă sunt ermetic înichise şi se aşează la păstrat într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.
Varza de Bruxelles astfel conservată se poate pregăti cu carne, cu brânză sau drept garnitură la diferite fripturi.