Varză de Bruxelles la cuptor
PrinteazaVarză de Bruxelles la cuptor
- 750 g varză
- 2 linguri unt
- 2 linguri brînză
- 2 ouă
- 2-3 linguri lapte
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fier la foc iute, în apă sărată 20 min.
Se scurg bine de apă. Într-un vas care rezistă la cuptor, uns cu unt şi presărat cu pesmet, se aşază un strat de verzişoare,peste el se presară brînză rasăşi se stropeşte cu unt încălzit.
Se procedează astfel pînă sînt aşezate toate verzişoarele, apoi se toarnă deasupra ouăle bătute spumă, amestecate cu laptele şi sarea.
Se lasă la cuptor pînă se rume-neşte. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!