Varză de vară cu orez
PrinteazaVarză de vară cu orez
- 1,5 kg varză dulce
- 300 g orez
- 100 g unt sau ulei
- 2-3 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 1 ceapă
- sare
- vegeta
- condimente pentru varză
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit cu puţină apă şi ulei, după care se adaugă varza şi se înăbuşă împreună circa 10 minute.
Apoi se adaugă ardeii graşi tăiaţi mărunt, se stinge cu 1 litru de apă caldă şi se lasă să dea în fiert. După aceea, se adaugă orezul spălat, se amestecă, se potriveşte de sare, iar deasupra se pun roşiile tăiate felii, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă pe foc foarte domol, până se umflă orezul, sau se dă la cuptor pentru 10-20 de minute.
Poftă bună!