Varză dulce-acrisoară
PrinteazaO reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez.
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa mare rosie taiata bucatele
- 2 morcovi, taiati betigase
- 1 ardei rosu taiat bucatele
- 1 varza mica alba tocata fin
- 2 linguri zahar brun
- piper dupa gust
- un praf salvie uscata
- 4 linguri otet de orez sau de cidru
Mod de preparare:
Se incinge uleiul la foc potrivit intr-o tigaie mare teflonata. Se adauga ceapa si se caleste aproximativ 5 minute sau pana cand s-a inmuiat. Se adauga morcovii si ardeiul rosu si se calesc aproximativ 5 minute sau pana cand s-au inmuiat putin.
Se inglobeaza varza. Se presara zaharul brun, piperul si salvia si se calesc amestecand des aproximativ 10 minute sau pana cand varza si-a schimbat culoarea. Se adauga otetul, se mareste flacara la mediu-iute si se mai caleste 3 minute, amestecand bine. Se serveste calda sau la temperatura camerei.
Varză dulce acrisoară
Pofta buna!