Varza dulce cu carne cu rosii
PrinteazaVarza dulce cu carne cu rosii
- 750 g carne
- 1 varză
- 1 ceaşcă borş
- 250 g roşii
- piper boabe
- sare
- 1 ardei gras
- 2 linguri grăsime
Mod de preparare:
Punem carnea într-o cratiţă cu apă cat să o acopere şi lăsăm să fiarbă acoperit timp de o jumătate de oră.
Tăiem în două o varză dulce şi o muiem în apă clocotită, pe aragaz, într-o oală, lăsand-o pană începe varza să se moaie puţin. Apoi desfacem foile, tăiem vinele groase şi punem 5-6 foi una peste alta. Infăşurăm ca pe clătite şi tăiem fin ca tăiţeii.
Stoarcem bine varza de apă, desfacem atent cu mana ca să nu se rupă şi punem peste carne, umplem cu borş, adăugind roşii sau bulion, boabe de piper şi ardei gras. Punem grăsime după gust şi lăsăm să fiarbă înăbuşit. Mincarea trebuie să scadă bine.
Servim cu ardei verde, mic, iute.
Pofta buna!