Varza dulce cu carne de vaca

Printeaza

Varza dulce cu carne de vaca din: piept de vaca, varza, bulion, rosii, arde, untdelemn, sare, apa sau zeama de carne.

Ingrediente:Varza dulce cu carne de vaca

  • 0,5-1 kg piept de vacă
  • o varză mare sau 2 verze mai mici
  • o lingură de bulion sau 4-5 roşii mijlocii
  • un ardei gras sau 2 ardei capia roşii
  • 3-4 linguri de untdelemn
  • sare
  • apă sau zeamă de carne

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea, se spală şi se taie în bucăţi.

Intr-o cratiţă se pune untdelemnul cu apă şi se lasă pe foc până începe să fiarbă. Se adaugă carnea, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, se spală varza, se curăţă de frunzele veştede şi se taie în fâşii subţiri.

Se curăţă ardeiul, se spală şi se taie în fâşii. Când carnea a început să se înmoaie, se adaugă varza şi ardeiul, se pune sarea, după gust, şi se amestecă bine. Se continuă fierberea înăbuşit până se înmoaie varza. Când varza s-a înmuiat, se adaugă roşiile, tăiate felii, sau bulionul subţiat cu apă.

Se bagă cratiţa la cuptor, unde se lasă să fiarbă, la foc potrivit, până scade din lichid şi se rumeneşte deasupra. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

Este mai gustoasă pregătită de pe o zi pe alta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.