Varză dulce cu carne de vită
PrinteazaVarză dulce cu carne de vită
- 1 kg piept de vacă
- 3 kg varză dulce
- 200 g untură sau ulei
- 2 cepe
- 500 g roşii
- sare
- piper boabe
- cimbru
- 1 legătură de mărar
- 200 g smantană
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate.
Varza se taie bucăţi mai mari (dacă este mică, în sferturi) şi se pune la fiert cu carnea, roşiile, sarea, piperul, cimbrul şi cu mărarul tocat.
Dacă scade prea mult la fiert (circa 3 ore) se mai adaugă apă sau borş. Smantana se serveşte separat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- varza cu carne de vita
- varza calita cu carne de vita