Varza dulce gratinata
PrinteazaVarza dulce gratinata din: varza, faina, cascaval, sare, smantana, pesmet, ulei.
- 1 varză
- 3-4 linguri făină
- 200 g caşcaval
- sare
- 200 g smântână
- 5-6 linguri pesmet
- 4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi varza, îndepărtezi frunzele uscate şi o tai în jumătate. Tai fiecare jumătate în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aşezi feliile în apă clocotită cu puţină sare şi le fierbi 10 minute. Le scoţi şi le scurgi. Treci feliile prin făină pe ambele părţi şi le căleşti în ulei până se rumenesc.
Le aşezi într-o tavă tapetată, presari jumătate din caşcavalul ras, smântână cu o lingură de făină şi restul de caşcaval amestecat cu pesmet.
Ţii la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!