Varză dulce sau acră cu granule de soia
PrinteazaVarză dulce sau acră cu granule de soia
- 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită)
- 2 cepe
- 100 g smântână
- 1 lingură vegeta
- 1/2 ceaşcă de orez (opţional)
- 1 legătură mărar
- ulei
- condimente pentru varză
- 150 g soia granule
Mod de preparare:
Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu puţină apă, ulei şi vegeta, după care se adaugă soia granule şi se hidratează bine, adăugându-se câte puţină apă. Varza se toacă potrivit de mărunt şi se înăbuşă puţin, separat.
După ce se opreşte focul, se adaugă condimente pentru varză şi o legătură de mărar tocat fin. într- un vas Jena sau o cratiţă care se unge cu ulei, se pune un rând de varză, apoi unul de soia granule, o lingură de smântână şi se continuă, alternând varză, soia şi smântână.
Ultimul strat trebuie să fie de smântână. în soia granule se poate adăuga şi o jumătate de ceaşcă de orez fiert în apă cu sare şi bine scurs. Vasul se dă la cuptor 20-30 de minute.
Poftă bună!
Cred ca pot sa sar peste condimentele pentru varza. O sa pun eu ce cred ca merge mai bine decat sa cumpar un amestec de condimente