Varză gratinată în stil turcesc
PrinteazaO reteta de varza gratinata in stil turcesc din: varza, ceapa, carne, unt, sare, piper, supa de vita, piure de rosii, oua, smantana, branza feta si mamaliga.
- 2 verze mici
- 3 cepe
- 400 g carne
- 100 g unt
- sare
- piper negru măcinat
- 250 ml supă de vită
- 300 g piure de roşii
- 4 ouă
- 250 ml smântână pentru gătit
- 200 g brânză feta
- mălai pentru mămăligă
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se toacă mărunt si se căleşte în jumătate din cantitatea de unt. Se adaugă carnea tocată şi supa de vită si se lasă să fiarbă la foc potrivit. Separat, se toacă varza mărunt şi se căleşte în restul de unt. Se adaugă sare, piper şi o parte din piureul de roşii. Se lasă să scadă la foc mic.
După ce a fiert carnea, se amestecă cu varza, apoi vasul se dă deoparte să se răcorească. Se bat ouăle spumă, se ames¬tecă cu restul de roşii şi cu smântână. Se tapetează tava cu unt şi se aşază un pat de varză, unul de carne şi tot aşa.
Deasupra se aşază un strat de brânză feta şi se toarnă compoziţia de ouă. Se bagă în cuptor, unde se lasă maximum 40 de minute. Se serveşte cu mămăliguţă coaptă.
Varză gratinată în stil turcesc
Pofta buna!