Varza gratinata
PrinteazaVarza gratinata din: varza, cascaval, smantana, unt, sare.
- 1 varză medie (circa 1 kg)
- 300 g caşcaval (de preferat şvaiţer) ras
- 1/2 cană smântână
- 2 linguri unt (3 linguri ulei)
- sare
Mod de preparare:
Varza se curăţă, se taie în sferturi şi se opăreşte. Când varza s-a muiat, se scoate din apă, se pune puţin la scurs şi se taie „fideluţă” cât mai fin.
Intr-o tavă (preferabil din sticlă termorezistentă), bine unsă cu ulei sau unt, se aşază în 2-4 straturi varză, alternativ cu caşcavalul ras. Deasupra se pune un strat de caşcaval peste care se toarnă smântână şi restul de ulei.
Vasul cu varză se mai fine circa 1 /2 oră la cuptor, apoi se poate servi caldă.
Pofta buna!