Varza gratinata

Printeaza

Varza gratinata din: varza, cascaval, smantana, unt, sare.

Ingrediente:Varza gratinata

  • 1 varză medie (circa 1 kg)
  • 300 g caşcaval (de preferat şvaiţer) ras
  • 1/2 cană smântână
  • 2 linguri unt (3 linguri ulei)
  • sare

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se taie în sferturi şi se opăreşte. Când varza s-a muiat, se scoate din apă, se pune puţin la scurs şi se taie „fideluţă” cât mai fin.

Intr-o tavă (preferabil din sticlă termorezistentă), bine unsă cu ulei sau unt, se aşază în 2-4 straturi varză, alternativ cu caşcavalul ras. Deasupra se pune un strat de caşcaval peste care se toarnă smântână şi restul de ulei.

Vasul cu varză se mai fine circa 1 /2 oră la cuptor, apoi se poate servi caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.