Varza in aluat
PrinteazaVarza in aluat din: faina, iaurt, ulei, bicarbonat, chimen, varza, ceapa, sare, piper, sucan, mac.
Pentru aluat:
- 650 g făină
- 400 g iaurt
- 200 ml ulei
- 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu chimen
Pentru umplutura:
- 1/2 varză albă dulce
- 100 ml ulei
- 80 g ceapă
- 1 ou
- piper
- sare
- mărar
- mac
- susan
Mod de preparare:
Amestecă bineîntr-un castron iaurtul cu uleiul, sarea, chimenul măcinat. Adaugă făina şi bicarbonatul, frământă cu mâna până se încorporează făina. Strânge într-o bilă aluatul şi lasă-l să se odihnească.
Intre timp, taie fideluţă varza, freac-o cu un strop cu sare. Căleşte ceapa în ulei şi adaugă varza frecată şi piperul. Amestecă bine şi lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Pune mărarul tocat şi puţin piper.
Lasă să se răcească.
Intinde două foi, taie-le în dreptunghiuri, pune din compoziţia de varză şi strânge în formă de bărcuţă. Crestează pe mijloc, unge cu ou bătut, presară mac şi susan şi dă la cuptor.
Pofta buna!