Varza in aluat

Printeaza

Varza in aluat din: faina, iaurt, ulei, bicarbonat, chimen, varza, ceapa, sare, piper, sucan, mac.

Ingrediente:Varza in aluat

Pentru aluat:

  • 650 g făină
  • 400 g iaurt
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1/2 linguriţă cu chimen

Pentru umplutura:

  • 1/2 varză albă dulce
  • 100 ml ulei
  • 80 g ceapă
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • mărar
  • mac
  • susan

 

Mod de preparare:

Amestecă bineîntr-un castron iaurtul cu uleiul, sarea, chimenul măcinat. Adaugă făina şi bicarbonatul, frământă cu mâna până se încorporează făina. Strânge într-o bilă aluatul şi lasă-l să se odihnească.

Intre timp, taie fideluţă varza, freac-o cu un strop cu sare. Căleşte ceapa în ulei şi adaugă varza frecată şi piperul. Amestecă bine şi lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Pune mărarul tocat şi puţin piper.

Lasă să se răcească.

Intinde două foi, taie-le în dreptunghiuri, pune din compoziţia de varză şi strânge în formă de bărcuţă. Crestează pe mijloc, unge cu ou bătut, presară mac şi susan şi dă la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.