Varza in straturi
PrinteazaVarza in straturi din: varza, costita, kaizer, smantana, cascaval, rosie, boia, piper, cimbru, seminte de marar, sare, patrunjel, unt, pesmet.
- 1 varză dulce potrivită
- 200 g costiţă sau kaizer
- 200 g smântână
- 100 g caşcaval ras
- 1 roşie mare
- 1/2 linguriţă cu boia dulce
- 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
- 1/2 linguriţă cu cimbru uscat
- 1/2 linguriţă cu seminţe de mărar
- sare
- câteva fire de pătrunjel
- 25 g unt
- 1 lingură cu pesmet
Mod de preparare:
Pune varza la fiert în apă cu sare. Desfă-o în foi şi pune un strat (8 foi) într-o tavă tapetată cu unt şi pesmet.
Pune feliile de costiţă la prăjit şi amestecă smântână cu condimentele. Lasă costiţa la scurs, pune un strat de cremă peste foi, apoi un strat de caşcaval ras.
Pune acum feliile de costiţă, apoi din nou varză, cremă, caşcaval. Ultimul strat să fie de costiţă. Dă la cuptor, la foc potrivit.
Varza in straturi
Pofta buna!