Varza cu legume si carne

Printeaza

Varza cu legume si carne din: varza, ardei, ceapa, morcovi, carne de porc, usturoi, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 varză albă, mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras, portocaliu sau roşu
  • 2 morcovi
  • 500 g carne de porc, tăiată în bucăţele
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml pastă de tomate
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare Varza cu legume si carne:

Curăţă varza, spal-o şi tai-o fideluţă. Pune-o într-un castron şi freac-o cu puţină sare.

Taie ceapa, morcovii, ardeiul şi usturoiul, mărunt. într-o oală încălzeşte uleiul şi căleşte ceapa câteva minute, apoi adaugă legumele. Amestecă şi lasă-le să se înmoaie la foc mic.

Separat, prăjeşte carnea pe ambele feţe, până devine maronie.

In oala cu legume adaugă varza, carnea, bulionul şi condimentele, după gust.

Toarnă 300 ml apă (sau cât este necesar) şi amestecă.

Lasă mâncarea să fiarbă la foc mic, timp de 45 de minute, sau până când varza şi carnea sunt fierte.

Serveşte varza cu pătrunjel sau mărar tocat mărunt deasupra, alături de o mămăliguţă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.