Varza cu marar si cimbru

Printeaza

Varza cu marar si cimbru din: verza, borcan de 5 I, sare, mărar, cimbru, apă.

Ingrediente:

  • 4 verze potrivite
  • 1 borcan de 5 l
  • 1 lingură plină cu vârf de sare
  • 1 legă­ri tură mică de mărar
  • 1 legătură mică de cimbru
  • 5 l apă

 

Mod de preparare:

Varza cu marar si cimbru: Speli varza şi o tai în bucăţi mari. Iei borcanul de 5 I, pui în interior măra­rul şi cimbrul, spălate şi tăiate în 2, apoi aşezi varza peste beţele de cimbru şi de mărar, pui 1 lingură de sare şi torni apa, cât să acopere totul.

Dai borcanul la soare şi-l laşi timp de 3-5 zile şi guşti în fiecare zi şi amesteci.

Dacă mai e nevoie, mai adaugi sare, dizol­vată separat. După ce au trecut cele 3-5 zile de stat la soare, iei varza murată şi o prepari în ce fel doreşti, ca garnitură la diferite mâncăruri, ca salată sau sarmale.

Zeama o poţi consuma ca atare, are vitamina C şi e bine să bei 1 pahar de zeamă zilnic.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.