Varza cu marar si cimbru
PrinteazaVarza cu marar si cimbru din: verza, borcan de 5 I, sare, mărar, cimbru, apă.
Ingrediente:
- 4 verze potrivite
- 1 borcan de 5 l
- 1 lingură plină cu vârf de sare
- 1 legări tură mică de mărar
- 1 legătură mică de cimbru
- 5 l apă
Mod de preparare:
Varza cu marar si cimbru: Speli varza şi o tai în bucăţi mari. Iei borcanul de 5 I, pui în interior mărarul şi cimbrul, spălate şi tăiate în 2, apoi aşezi varza peste beţele de cimbru şi de mărar, pui 1 lingură de sare şi torni apa, cât să acopere totul.
Dai borcanul la soare şi-l laşi timp de 3-5 zile şi guşti în fiecare zi şi amesteci.
Dacă mai e nevoie, mai adaugi sare, dizolvată separat. După ce au trecut cele 3-5 zile de stat la soare, iei varza murată şi o prepari în ce fel doreşti, ca garnitură la diferite mâncăruri, ca salată sau sarmale.
Zeama o poţi consuma ca atare, are vitamina C şi e bine să bei 1 pahar de zeamă zilnic.
Pofta buna!