Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan
PrinteazaVarza murata in aluat cu carne si sunca de curcan din: varză murată, carne de curcan tocata, ulei, şuncă afumată de curcan, sare de mare, piper alb, boia picanta, ceapa alba, usturoi, cuscus, cas, aluat pentru foi.
Ingrdiente:
- 600 g varză murată
- 500 g carne de curcan tocata
- 4 linguri ulei
- 200 g şuncă afumată de curcan
- sare de mare
- piper alb măcinat
- 1 linguriţă mică boia picantă
- 1 ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 100 gcuşcuş
- 250 g caş
- 1 pachet de aluat pentru foi (500 g)
Mod de preparare:
Clăteşti cu apă rece varza murată, o laşi să se scurgă bine, apoi o tai fâşii foarte subţiri. Tai ceapa rondele subţiri şi o căleşti în ulei, condimentezi cu sare şi adaugi carnea tocată, pe care le căleşti puţin împreună.
Laşi carnea deoparte, să se răcească. Tai bucăţile de şuncă afumată le căleşti puţin în ulei, adaugi cuşcuşul şi le căleşti 5 minute, după care stingi cu puţină apă.
Le laşi pe foc până când cantitatea ajunge la jumătate. Intr-o tavă pătrată termoizolantă unsă cu puţin ulei, aşezi o foaie de aluat, apoi un rând de varză călită (jumătate din cantitate).
Aşezi apoi un rând gros de carne de curcan, condimentezi cu sare, piper şi boia picantă, iar deasupra adaugi usturoiul pisat.
Aşezi un rând de şuncă amestecată cu cuşcuş. întinzi cealaltă parte de varză murată şi acoperi cu o foaie de aluat. Presari deasupra caşul ras şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 45 de minute.
După ce s-a copt, laşi să se răcească puţin, după care poţi tăia felii mai mari. Când serveşti, aşezi pe farfurie o felie din preparat şi îl decorezi cu o crenguţă verde de oregano şi o felie de portocală.
Pofta buna!