Varza murata cu carne din: varza, carne de porc, ceapa, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg varză murata 800 g carne de porc o ceapa 2 morcovi 4 foi dafin 5 linguri ulei 10 boabe piper un praf sare Mod de preparare: Se taie carnea cuburi, după gust, si se pun să se călească […]
Varza murata cu carne (Choucroute Garnie a l’Alsacienne)
PrinteazaAcceastă reţetă alsacianâ clasică utilizează ingrediente ieftine şi la îndemână. Insă cel maai important ingredient este timpul.
Mai întâi trebuie pregătită choucroute (varză murată ori Soiuerkrout, în germană).
Frunzele de varză se fierb înăbuşit într-un amestec de untură de porc, grăsime de gâscă, condimente, supă de carne şi vin sec. Grăsimea este importantă, decoarece va atenua mirosul neplăcut de varză fiartâ.
Toate aceste ingrediente vor fierbe înăbuşit vreme de patru sau cinci ore, până când varza a absorbit întregul lichid şi s-a impregnat cu aromele condimentelor.
Intre timp se adaugă treptat carnea, la intervale diferite, în funcţie de timpul de fierbere necesar fiecărui fel de carne. Ciolanele de porc sunt primele la rând.
Mai întâi se rumenesc, apoi se îngroapă în straturile de varză, care a început deja să se înmoaie şi se lasă să fiarbă şi să se frăgezească.
Choucroute Garnie a l’Alsacienne
Pofta buna!
poate iti place si:
Varza murata cu carne de porc
Varza murata cu carne de porc din: carne de porc, varza murata, ulei, cimbru, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 varză murată 2 linguri ulei sau untură de porc 1 linguriţă cimbru uscat piper proaspăt râşnit Mod de preparare: Porţionezi carnea, o prăjeşti în puţin ulei sau untură de porc la foc […]
Pofta buna!