Varza murata cu ceafa de porc
PrinteazaVarza murata cu ceafa de porc din: varza murata, ceafa de porc afumata, masline, ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper.
- 1 varza murata
- 300 g ceafa de porc afumata
- 100 g masline
- 4 linguri ulei
- rozmarin si cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai varza fideluţă, o speli în mai multe ape pentru a se desăra, apoi o scurgi de apă şi o căleşti în uleiul bine încins, amestecând permanent până începe să se rumenească uşor.
Separat, tai ceafa de porc felii subţiri, cu care tapetezi fundul unei forme termorezistente.
Deasupra adaugi varza călită, măslinele fără sâmburi, presari condimente după gust, acoperi cu un capac şi introduci în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 20 de minute.
O serveşti caldă, cu mămăliguţă.
Varza murata cu ceafa de porc
Pofta buna!