Varza murata cu carnati si hrean
PrinteazaVarza murata cu carnati si hrean din: cartofi, carnati, varza murata, lapte, ceapa, unt, ulei, faina, vegeta, dafin, piper, cascaval.
- 600 g cartofi
- 150 g cârnaţi afumaţi
- 700 g varză murată
- 500 ml lapte
- 1 ceapă
- unt
- făină
- ulei
- vegeta
- dafin
- piper
- caşcaval
Mod de preparare:
Se fierb în coajă cartofii, se curăţă şi se taie rondele. Intre timp, se spală sub jet de apă varza murată. Se încing trei linguri de ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar după ce s-a călit, se adaugă varza, care a fost în prealabil tăiată fi-deluţă.
Se condimentează cu vegeta, foaie de dafin şi piper. Se călesc toate împreună 5-10 minute, după care se adaugă 300 ml de apă şi se fierbe fără capac, la foc slab, timp de 30 de minute.
Intre timp, se topesc două linguri de unt, se presară două linguri de făină şi rântaşul obţinut se stinge cu laptele. Se lasă la fiert câteva minute, până devine consistent, apoi se încorporează trei linguri de caşcaval ras, luând cratiţa de pe foc.
Se unge cu grăsime o cratiţă, se aşază un rând de cartofi, un strat de varză, apoi unul de cârnaţi, tăiaţi felii. Se pot pune 2-3 frunze de dafin, se stropeşte cu jumătate din sosul de lapte, apoi se acoperă cu un alt strat de cartofi şi un altul de cârnaţi.
Se toarnă sosul rămas şi se dă cratiţa la cuptor pentru 30 de minute. înainte de servire, se presară cu caşcaval ras.
Pofta buna!