Varza murata cu carnati uscati
PrinteazaVarza murata cu carnati uscati din: varza, ceapa, morcov, carnati, ulei, bulion, vin.
- o varză acră medie
- 2 cepe
- un morcov
- 4 cârnaţi afumaţi
- 4 linguri ulei
- o lingură bulion
- 250 ml vin alb sec
- 2 foi dafin
- 10 boabe piper
Mod de preparare:
Cârnaţii tăiaţi se călesc în două linguri de ulei şi se scot.
Se pune şi restul de ulei şi se căleşte varza tocată cu ceapa şi morcovul mărunţite, amestecând mereu, timp de 20 de minute.
Se toarnă bulionul desfăcut cu vin, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper, se lasă să dea un clocot şi apoi se transferă la cuptor.
Se ţine 30 de minute, se pun carnaţii şi se mai lasă 10 minute la cuptor.
Pofta buna!