Varza murata cu carne afumata
PrinteazaVarza murata cu carne afumata
- 1 varză murată
- 2 cepe
- 500 g jambon afumat
- 500 g costiţă afumată
- 500 g cârnat de casă afumat
- 50 ml de ulei
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă dacă mai trebuie, după care mai lăsăm să fiarbă circa o orăşi jumătate.
Se serveşte cu mămăligă coaptă, mămăligă din cartofi. Mămăliga din cartofi se face dintr-un kg cartofi curăţaţi şi puşi la fiert în apă cu sare.
După ce au fiert, se pune 150 g mălai şi se lasă la fiert timp de 7-8 minute, apoi zdrobim cartofii şi adăugăm 150 g făină amestecând mereu ca să nu facă cocoloşi, mai lăsăm să fiarbă timp de 10 minute, amestecând mereu.
Pofta buna!