Varza murata dulce cu seminte de chimen
PrinteazaVarza murata dulce cu seminte de chimen din: verze murate, morcovi, sare, seminte de chimen.
- 5 verze murate
- 2 ceşti de morcovi raşi
- 3 linguri de sare
- 2 linguri de seminţe de chimen
Mod de preparare:
Pregătiţi varza, răzând-o, tocând-o sau tăind-o în fâşii. Amestecaţi varza mărunţită şi morcovii cu sarea. Faceţi ca sarea să intre în legume, frecând legumele cu sare în mâini.
Astfel, sarea intră în amestecul de varză şi morcovi, ajutând la eliberarea sucurilor care vor forma zeama.
Amestecaţi laolaltă cu varza şi morcovii, seminţele de chimen. Indesaţi amestecul într-o oală (preferabil de lut). Inchideţi ermetic şi lăsaţi să stea circa cinci zile, la temperatura camerei.
Dacă folosiţi o oală de lut tradiţională pentru varza murată, o puteţi lăsa să stea mai mult, până la circa patru săptămâni.
Dacă varza e uscată, poate fi necesar să mai adăugaţi zeamă în vas, după câteva zile.
Puteţi prepara zeamă suplimentară amestecând o linguriţă de sare într-o ceaşcă de apă, pe care o veţi turna peste varza murată.
Pofta buna!