Varza murata
PrinteazaVarza murata din: varza alba, sare de mare, piper, dafin, rozmarin, condimente, otet pentru muraturi.
- varza alba
- otet pentru muraturi
- sare de mare
- piper
- dafin
- rozmarin
- condimente
Mod de preparare:
Combină 500g de varză albă tocată fin cu 4 linguri sare de mare, într-un bol mare.
Pune 1/2 linguriţă boabe de piper negru, 2 foi de dafin şi 1 fir de rozmarin într-o pungă mică de condimente. Zdrobeşte-le in pungă pentru a le elibera aroma, apoi adaugă-le în bolul cu varză. Lasă varza deoparte 1 oră, amestecând bine în ea după 30 de minute.
Pregăteşte oţetul pentru murat. Indepărtează punga de condimente şi pune varza în borcane, toarnă peste ea otetul fierbinte, apoi sigilează borcanele. Murăturile sunt gata de consum după 2 săptămâni sau mai mult, dacă vrei.
Pofta buna!