Varza musaca
PrinteazaVarza musaca din: varza, carne de porc, carne de vaca, slanina, rosii, cartofi, untura, bulion, piper, cimbru, boia, sare.
- 1,5 kg varză murată
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vacă
- 100 g slănină
- 500 g roşii
- 100 g cartofi
- 100 g untură
- 50 g bulion de roşii
- piper
- cimbru
- boia de ardei
- sare
Mod de preparare:
Se pune pe fundul unei cratiţe o foaie de varză, care se acoperă cu slănina tăiată felii.
Peste ea se aşterne un strat de varză tocată, unul de roşii, carnea curăţată, spălată şi tăiată în bucăţi potrivite, piperul boabe, sarea, cimbrul, boiaua de ardei, alt strat de varză, carne, slănină, roşii, restul de sare, piper, cimbru, boia, iar peste ultimul strat se aşează cartofii (rondele), peste care se toarnă bulionul îndoit cu apă si se dă la cuptor două ore.
Pofta buna!