Varza noua cu cabanos
PrinteazaVarza noua cu cabanos din: varza, untura, sare, piper, marar verde, rosii, cabanos, chimen.
- 1 varza potrivita
- 3-4 linguri ulei sau 2 linguri de untura
- sare
- piper
- marar verde
- 2-3 rosii sau 2 linguri de bulion
- 300 g cabanos
- 1/2 lingurita chimen
Mod de preparare:
Cureti varza de frunzele vestede, o speli, o scurgi si o tai marunt in forma de taitei. Sarezi varza si o lasi circa 15 minute. Apoi freci varza si o storci bine.
Intr-o cratita, dupa ce s-a incalzit bine grasimea, asezi carnaciorii taiati bucatele si ii lasi cateva minute sa se inabuse bine, iar grasimea sa prinda gustul de la carnati.
Treptat, adaugi varza taiata si scursa bine, avand grija sa acoperi cratita tot timpul cu un capac. Focul trebuie sa fie mic.
Amesteci de cateva ori, cu grija sa nu se prinda varza si sa se imbibe cu toata grasimea.
Adaugi sare, daca mai e cazul, piper boabe sau pisat, dupa gust, 1/2 lingurita de chimen, marar verde tocat fin si 2-3 linguri de suc de rosii.
Numai daca este cazul adaugi foarte putina apa.
Dai cratita la cuptorul deja incins si o lasi la foc potrivit, timp de 15 minute. Varza este gata cand este bine rumenita.
Servesti varza calda, cu putin marar deasupra, tocat fin si cu 1 ardei iute alaturi.
Varza noua cu cabanos
Pofta buna!