Varza pane
PrinteazaVarza pane din: varza, oua, faina, sare, piper, ulei, cascaval.
- 1 varză mică şi foarte îndesată
- 3-4 ouă (în funcţie de mărimea verzei)
- 3-4 linguri făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- caşcaval ras sau telemea
Mod de preparare:
Cureţi varza de frunzele ofilite, cureţi şi cotorul, dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam de 2 cm (ca pepenele).
Fierbi varza în apa clocotită aproximativ 10 minute (să nu se înmoaie prea tare), o scurgi şi o laşi să se răcească. între timp, pregăteşti aluatul pentru pane (albuşurile bătute spumă cu sare, gălbenuşurile şi făină, facultativ pui piper).
Treci fiecare felie de varză prin aluat şi o prăjeşti în uleiul încins. Poţi s-o serveşti cu caşcaval sau telemea rasă deasupra, însoţită de o salată de sezon.
Varza pane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- varză pane
Foarte buna varza pane