Varza poloneza
PrinteazaVarza poloneza din: varza. bacon, ceapa, carne de porc, carne de vita, carnati, untura, bulion, dafin, sare, piper.
- 500 g varză acră
- 500 g varză proaspătă
- 150 g bacon afumat
- o ceapă
- 200 g carne de porc
- 200 g carne de viţel sau vită
- 150 g cârnaţi afumaţi
- 50 g untură
- o lingură bulion
- 2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza acră se trece sub apă rece, se 1 scurge si se toacă. Se spală si se toacă si varza proaspătă.
Carnea se taie cuburi care se pun să se rumenească în untură. Separat, se căleşte tot în untură ceapa tăiată mărunt alături de cuburile de bacon şi de cârnaţii tăiaţi bucăţi mai mari.
Intr-un vas încăpător se pun cele două tipuri de varză, baconul şi ceapa, cârnaţii, carnea, foile de dafin, se toarnă apă şi se lasă la fiert două ore la foc mic. Cu 15 minute înainte de a fi gata se pune bulionul, se potriveşte gustul de sare si piper si se mai lasă la fiert 15 minute.
Varza poloneza
Pofta buna!